סיור קולינרי ברובע אל בורן | משקאות וטאפאסים בברצלונה

סיור קולינרי ברובע אל בורן | משקאות וטאפאסים בברצלונה

חוויות מדהימות בעיר שכולה טוב - ברצלונה

עזרה עם תכנון החופשה בברצלונה?

סיור קולינרי ברובע אל בורן | משקאות וטאפאסים בברצלונה

סיור קולינרי ברובע אל בורן

סיור מודרך ברובע הגותי ואל בורן – שניים מהאזורים הדינמיים וההיסטוריים ביותר בברצלונה. הצטרפו למדריך מקומי וצאו למסע קולינרי, שבו תטעמו טעמים מגוונים של טאפאס, תשתה משקאות ספרדיים מסורתיים ותלמדו על התרבות וההיסטוריה הקטלאנית.

Powered by GetYourGuide

במהלך הסיור, תבקרו במסעדות מקומיות ותטעמו חמישה סוגים שונים של טאפאס, כולל קורוקטס, פינטוס, פטאטס בראבאס, פאן קון טומטה ופאייה.
לאורך הדרך, תיהנו מהסברים היסטוריים על המטבח הקטלאני, תבקרו במסעדות שונות ותפגשו מטיילים מכל רחבי העולם.

מה כלול בסיור?

  • סיור רגלי מודרך באל בורן והרובע הגותי
  • חמישה טאפאס בארבע מסעדות (Croquetas, Pinchos, Patatas Bravas, Pan con tomate ופאייה)
  • הסברים על התרבות והמטבח הקטלאני
  • משקאות אלכוהוליים (יין, קאווה, ורמוט).

ספרד היא אחת המדינות המובילות בעולם בכל הקשור לתרבות אוכל, עם מסורת עשירה ומגוונת המשתנה מאזור לאזור. המטבח הספרדי מבוסס על מרכיבים טריים, טעמים פשוטים וייחודיים, ותשומת לב רבה לאיכות. בכל פינה במדינה ניתן לחוות גישות קולינריות שונות, הנובעות מהגיאוגרפיה, ההיסטוריה וההשפעות התרבותיות של כל אזור.

אחד הסמלים הבולטים ביותר של הקולינריה הספרדית הוא הטאפאס. אלו מנות קטנות המוגשות בדרך כלל לצד משקאות, והן משקפות את ההנאה הספרדית משיתוף אוכל באווירה נינוחה וחברתית. מנות טאפאס קלאסיות כוללות פטאטס בראבאס (תפוחי אדמה עם רוטב עגבניות חריף ומיונז), קרוקטים, גמבות ממולאות, וזיתים מתובלים.

פאייה, מאכל אורז שמקורו בוולנסיה, הפך לאחד המאכלים המזוהים ביותר עם ספרד. המנה מבוססת על אורז שמתבשל יחד עם מרק, ירקות, ולעיתים קרובות בשר או פירות ים. פאייה ולנסיאנה, עם עוף וארנבת, היא המקורית, בעוד שבחופי ספרד נפוצה גרסה עם דגים ופירות ים.

בנוסף, ספרד מציעה מגוון רחב של משקאות שמלווים את הארוחות או משמשים כפתיחים. הסנגריה, תערובת יין אדום עם פירות טריים, נחשבת למזוהה ביותר עם המדינה, בעוד שהוורמוט מוגש כמשקה מסורתי בחלק מהאזורים. יין וקאווה (יין מבעבע קטלאני) הם חלק בלתי נפרד מהתרבות הקולינרית, עם אזורים כמו ריוחה וקטלוניה המובילים בייצור יין איכותי.

האזור הקטלאני, שבירתו ברצלונה, ידוע כמעוז של יצירתיות קולינרית, עם מסורת חזקה של בישול המבוססת על מרכיבים עונתיים מקומיים. קטלוניה משלבת את השפעת הים התיכון, ההרים והעמקים באזוריה השונים, מה שמייצר מגוון רחב של מנות וטעמים.

מה עושים בסיור?

תיהנו מהליכה ברחובות התוססים של אל בורן והרובע הגותי, תטעמו את הטעמים המגוונים של המטבח הקטלאני ותלמדו על ההיסטוריה והתרבות המקומית. במהלך הסיור תעברו ארבעה מקומות אוכל שונים, תקבלו מידע מעמיק על המנות, תבקרו במקומות המיוחדים ביותר בעיר ותהנו ממוזיקה ספרדית ומחברה טובה.

הסיור מתחיל ב- Pl. דה קוראוס, 1 מול בניין סניף הדואר המקומי (Correos y Telégrafos)
ומסתיים בסביבות הרובע הגותי, לאחר 2.5 שעות של טעמים, תרבות ואווירה קסומה.
המסלול עשוי להשתנות בהתאם למזג האוויר ולזמינות המקומות.

הסיור כולל מדריכים מקצועיים ומעוררי השראה המסבירים על התרבות, ההיסטוריה והמטבח הקטלאני. עבור מטיילים עם ילדים, מדובר בחוויה חינוכית וטעימה, המשלבת טעמים חדשים, תרבות מקומית ואווירה חמה.

מאפיינים מרכזיים של המטבח הקטלאני

Powered by GetYourGuide

המטבח הקטלאני מצטיין באיזון בין טעמים: מתוק ומלוח, חמצמץ וחריף, עם שימוש במרכיבים כמו דגים טריים, בשרים איכותיים, ירקות עונתיים ושמן זית. אחת הדוגמאות הבולטות לכך היא מנת האסקודלה, מרק קטלאני חורפי שמכיל בשר, ירקות ופסטה.

 

ברחבי קטלוניה, וברצלונה במיוחד, ישנם שוקי אוכל מרהיבים כמו שוק הבוקריה ושוק סנט אנטוני. השווקים הם מקום שבו אפשר לטעום, לקנות ולחוות את תרבות האוכל המקומית. הם מציעים פירות טריים, דגים, גבינות מקומיות, נקניקים וממתקים שמאפשרים לחוות את האוכל הקטלאני בצורה ישירה.

התרבות הקולינרית של ספרד וקטלוניה מושפעת עמוקות מההיסטוריה שלהן. הערבוב האירופאי יחד עם מזרח התיכון הביא לאזור מרכיבים כמו זעפרן, שקדים ואורז. המסעות בעבר לאמריקה הוסיפו עגבניות, פלפלים ותפוחי אדמה, שהפכו לחלק בלתי נפרד מהמטבח המקומי.

הארוחות בספרד, ובקטלוניה בפרט, נתפסות לא רק כזמן לאכול אלא גם כהזדמנות למפגש חברתי ומשפחתי. מסורת ה"סייסטה" הארוכה ומנהג הארוחות המאוחרות משקפים את החשיבות התרבותית שמייחסים הספרדים לאוכל ולזמן איכות משותף.

מהי ״הסייסטה״?

הסייסטה היא מסורת ספרדית ידועה, המבטאת את האיזון שבין עבודה למנוחה והחשיבות של זמן אישי במהלך היום. המילה "סייסטה" (Siesta) מקורה בלטינית, מהמונח "hora sexta", שפירושו "השעה השישית" – הזמן בצהריים שבו נהגו לעצור לפסק זמן מהעבודה, בעיקר באזורים חמים

מקורה של הסייסטה נעוץ באורח החיים החקלאי של ספרד. באזורים כפריים וחמים, מנוחת הצהריים נולדה מתוך צורך פרקטי – הפסקה קצרה בשעות החמות ביותר של היום, שבהן העבודה הפיזית בשדות הייתה כמעט בלתי אפשרית. בנוסף, עצירת הפעילות במהלך שעות אלו אפשרה לאנשים להימנע מחשיפה לשמש החזקה וגם נתנה להם הזדמנות לאכול ארוחת צהריים מסודרת ולנוח לפני שחזרו לעבודה.

בהמשך, המסורת של הסייסטה התרחבה לערים ולחיים העירוניים בספרד, והפכה לחלק מהתרבות הלאומית. בעבר, הסייסטה הייתה נוהג יומיומי רחב היקף, כאשר עסקים, חנויות ומשרדים היו נסגרים בצהריים למשך שעתיים-שלוש, כדי לאפשר לעובדים לקחת מנוחה.

בעשורים האחרונים, המסורת של הסייסטה השתנתה והצטמצמה במידה רבה באזורים עירוניים. החיים המודרניים, עם שעות עבודה קבועות וקצב חיים מהיר יותר, גרמו לכך שרבים מהספרדים אינם יכולים להרשות לעצמם לקחת סייסטה יומית. עם זאת, באזורים כפריים ובערים קטנות יותר, המסורת עדיין נשמרת, ובעיקר בחודשים החמים בקיץ.

כיום, חנויות ועסקים רבים בערים הגדולות נשארים פתוחים לאורך כל היום, במיוחד במרכזים תיירותיים, אך בעיירות קטנות ניתן לראות עדיין חנויות שנסגרות בין השעות 14:00 ל-17:00, כחלק ממסורת הסייסטה.

מידע חשוב אודות הסיור

משך: 2.5 שעות
שפות: אנגלית
ביטול חינם: ביטול עד 24 שעות מראש לקבלת החזר מלא
ישנו מדריך טיולים
הזמן עכשיו ושלם מאוחר יותר.

שימו לב – הסיור לא מתאים לטבעונים.

סיור מודרך ברובע הגותי ואל בורן – שניים מהאזורים הדינמיים וההיסטוריים ביותר בברצלונה. הצטרפו למדריך מקומי וצאו למסע קולינרי, שבו תטעמו טעמים מגוונים של טאפאס, תשתה משקאות ספרדיים מסורתיים ותלמדו על התרבות וההיסטוריה הקטלאנית. במהלך הסיור, תבקרו במסעדות מקומיות ותטעמו חמישה סוגים שונים של טאפאס, כולל קורוקטס, פינטוס, פטאטס בראבאס, פאן קון טומטה ופאייה.
לאורך הדרך, תיהנו מהסברים היסטוריים על המטבח הקטלאני, תבקרו במסעדות שונות ותפגשו מטיילים מכל רחבי העולם.
המשקאות כוללים אלכוהול כגון יין, קאווה וורמוט ספרדי.

לחזור למשהו ספציפי?
Powered by GetYourGuide
error: Content is protected !!
דילוג לתוכן