מוזיאון השוקולד בברצלונה – סיור מומלץ עם ילדים
ברצלונה, אחת מהערים האהובות עלינו כישראלים, מציעה חופשה מושלמת לכל סוג של ביקור – בין אם משפחתי, זוגי או עם חברים. מעבר לנופים המדהימים והאדריכלות הייחודית, יש המון פעילויות ואטרקציות שלא כדאי לפספס בעיר המרהיבה הזו. בין אתרי החובה שכדאי לבקר בהם, אם אתם חובבי מתוקים או מחפשים חוויה ייחודית, מוזיאון השוקולד בברצלונה הוא בהחלט המקום בשבילכם.
מוזיאון השוקולד (Museu de la Xocolata) הוא אחד המוזיאונים הפופולריים בעיר, והוא לוקח אתכם למסע מרתק בעקבות ההיסטוריה והאמנות של השוקולד. במוזיאון תמצאו תערוכות אינטראקטיביות שמציגות את הסיפור המרתק של השוקולד, החל מהתקופות הקדומות שבהן התגלה ועד הפיכתו לאחד המוצרים הנפוצים ביותר בעולם.
מאז שהשוקולד נכנס לחיינו, הוא שינה את פני ההיסטוריה והתרבות, וכיום הוא חלק בלתי נפרד מחיי היומיום שלנו. במוזיאון תוכלו לגלות איך הוא הפך לכל כך משמעותי, וללמוד על תהליכי הייצור והיצירה של השוקולד. אם אתם מגיעים לברצלונה, הביקור במוזיאון השוקולד יעניק לכם חוויה מתוקה ויוצאת דופן, המתאימה לכל הגילאים ומוסיפה עניין לכל חופשה בעיר.
מוזיאון השוקולד בברצלונה הוא חוויה דינמית ומרתקת, שמופעלת על ידי גילדת הקונדיטוריה של ברצלונה וממוקם במנזר סנט אגוסטי ההיסטורי. המוזיאון לוקח את המבקרים למסע קסום בעקבות השוקולד, דרך התפתחותו ההיסטורית, הגעתו לאירופה, ועד הפיכתו למרכיב עיקרי במטבחים ברחבי העולם. במהלך הביקור תלמדו על הסגולות הרפואיות של השוקולד, הערך התזונתי שלו, ועל הקשר ההדוק בין המסורת לשוקולד והעתיד שבו הוא ממלא תפקיד משמעותי.
המיקום של המוזיאון הוא מיוחד בפני עצמו, שכן כבר במאה ה-18 היה לו קשר ישיר לשוקולד. באותה תקופה, צבא בורבון, שהיה מבוסס באזור, היה צרכן נלהב של שוקולד. עד כדי כך, ששוקולד היה חלק בלתי נפרד מארוחות החיילים, וכלל אפילו בארוחת הבוקר לצד לחם.
כתובת ושעות פעילות
- כתובת מוזיאון השוקולד הינה: Carrer del Comerç, 36, Ciutat Vella, 08003 Barcelona, ספרד
- שעות פעילות המוזיאון: בימי ראשון עד שבת בין השעות 10:00–19:00 - בימי שני סגור
אם אתם מטיילים עם ילדים, מוזיאון השוקולד הוא יעד חובה בביקורכם בברצלונה. הנושא המתוק כובש את לבם של כל הגילאים, והאינטראקציה החווייתית הופכת את הביקור למהנה עבור כולם. בנוסף, כל מבקר מקבל חפיסת שוקולד מיוחדת בסיום הסיור.
אחד הסיפורים המפורסמים ביותר הקשורים למוזיאון השוקולד בברצלונה נוגע לאירוע שהתרחש במהלך פתיחת תערוכת פסלי השוקולד הגדולה בשנות ה-2000. פסלי שוקולד נחשבים לאחת האטרקציות המרכזיות במוזיאון, ומושכים קהל עצום בשל הדיוק, היצירתיות, והגודל של היצירות המוצגות.
באותה שנה, אחד הפסלים המרשימים ביותר היה העתק של הסגרדה פמיליה, אחד האתרים הסמליים ביותר של ברצלונה, העשוי כולו משוקולד. העבודה על הפסל הייתה פרי עמלם של כמה מהקונדיטורים הטובים ביותר בקטלוניה, והוא דרש כמות עצומה של שוקולד ועבודה מדוקדקת שנמשכה חודשים רבים.
ביום הפתיחה של התערוכה, המוזיאון היה מלא במבקרים נלהבים שבאו לראות את הפסל המרהיב, שהיה גולת הכותרת של התצוגה. אבל למרבה ההפתעה, במהלך האירוע חלה תקלה במערכת המיזוג של המוזיאון, והטמפרטורה בחדר עלתה באופן משמעותי. השוקולד, כמובן, החל להימס לאט לאט.
בתוך זמן קצר, התברר שפסל השוקולד המרהיב של הסגרדה פמיליה מתחיל להתעוות ולהתמוסס מול עיניהם הנדהמות של המבקרים. הקהל, שהיה בהלם מהאירוע, החל לצלם את הרגע המפתיע, והסיפור התפשט במהירות בכלי התקשורת. האירוע הזה, למרות האסון האמנותי, הפך את מוזיאון השוקולד למפורסם עוד יותר, והראה את הרגישות הרבה של עבודות אמנות שוקולד לתנאי הסביבה.
הסיפור הזה עדיין מסופר לעיתים קרובות בהקשר של מוזיאון השוקולד בברצלונה, והוא מזכיר לכולם את החיבור המיוחד בין אמנות לקולינריה, וכיצד גם יצירות מדהימות יכולות להתרכך (תרתי משמע) במציאות.
עובדות על מוזיאון השוקולד בברצלונה
היסטוריה ארוכה: המוזיאון ממוקם במנזר סנט אגוסטי, מבנה היסטורי מהמאה ה-18, בו שירתו חיילי צבא בורבון שאהבו במיוחד שוקולד. השוקולד היה חלק בלתי נפרד מהתפריט של החיילים, והוא אפילו שימש כארוחת בוקר יחד עם לחם.
מופעל על ידי גילדת הקונדיטורים: מוזיאון השוקולד מופעל על ידי גילדת הקונדיטורים של ברצלונה (Gremi de Pastisseria de Barcelona), מה שמעניק לו חיבור הדוק לעולם השוקולד והקונדיטוריה המקומי.
חפיסת שוקולד לכל מבקר: כל מבקר במוזיאון מקבל חפיסת שוקולד קטנה בכניסה, כחלק מהחוויה המיוחדת.
מוזיאון אינטראקטיבי: המוזיאון משתמש בטכנולוגיות מתקדמות ומדיה אינטראקטיבית כדי להמחיש את ההיסטוריה והמשמעות של השוקולד בצורה מרתקת לכל הגילאים.
היסטוריה קולוניאלית: במוזיאון ניתן ללמוד על המסע ההיסטורי של השוקולד מהמקור האצטקי והמאיה שבאמריקה המרכזית ועד להגעתו לאירופה בימי הקולוניאליזם.
מה רואים במוזיאון השוקולד המפורסם?
תערוכות היסטוריות
המוזיאון מציג את התפתחות השוקולד לאורך השנים, החל מהמקור הקדום שלו במרכז ודרום אמריקה, ועד הפיכתו למוצר מבוקש באירופה. התערוכות כוללות פריטים עתיקים, כלי עבודה מסורתיים להכנת שוקולד ותיאורים של תהליך הפקת השוקולד בימי קדם.
פסלי שוקולד
במוזיאון יש תצוגה מרשימה של פסלי שוקולד, שמדגימים את יכולות האמנות והיצירתיות של קונדיטורים מקומיים. הפסלים מתארים נושאים מגוונים כמו דמויות מסיפורי ילדים, ציוני דרך מפורסמים בברצלונה, ואפילו יצירות אמנות מפורסמות משוקולד.
תהליך ייצור השוקולד
תוכלו ללמוד על תהליך הייצור המלא של השוקולד, כולל איך מפיקים את פולי הקקאו, איך הם מעובדים ועד ליצירת חפיסות השוקולד שאנו מכירים. יש גם הדגמות של ייצור שוקולד בידי קונדיטורים מומחים.
הערך התזונתי והסגולות הרפואיות של השוקולד
תצוגות שמסבירות על הערך התזונתי של השוקולד, כמו גם על סגולות רפואיות שנמצאו בו לאורך ההיסטוריה.
סדנאות שוקולד
המוזיאון מציע סדנאות מעשיות לילדים ולמבוגרים, בהן ניתן ללמוד איך להכין שוקולד בעצמכם. הסדנאות כוללות הסברים על שיטות עבודה מקצועיות ומעניקות חוויית ידיים על הכנת קינוחים ושוקולדים.
חנות שוקולד
בסוף הביקור ניתן לבקר בחנות שוקולד עשירה, בה נמכרים סוגים שונים של שוקולדים בעבודת יד, מוצרי קקאו ומזכרות הקשורות לשוקולד.